BOWLING FELNŐTT NEMZETI CSAPATBAJNOKSÁG 2015 SZUPERLIGA 1-2. forduló

2015. március 8.

1. forduló

A tavalyi győztes Sopron BC hazai pályán, a Sopron ALL STAR Bowling Clubban fogadta, a BRUNSWICK Fivex csapatát!

Az egyéni mérkőzések alatt a címvédő esélyeshez méltóan magához ragadta a kezdeményezést és 11-5 arányban elhúzott Székesfehérvári ellenfelétől, ahol csak Pletyák Attila /3 pont/ próbálta tartani a lépést a Kisalföldiekkel. A harmadik sorozatban Németh Krisztián /FIVEX/ hatalmas csatában tudott csapatának pontot szerezni Farkas B. Luminita /Sopron BC/ ellen. /236+8-256/.
A páros mérkőzések is soproni diadalmenetet hoztak /6-2/, így a címvédő első bajnokiját hazai környezetben 17-7 arányban megnyerte.

A Sziget Flexo-Line csapata az ATTE Bowling – WSC „A” gárdáját látta vendégül, az Acapulco Bowling Clubban!

Az egymás elleni meccsek folyamán a vendégek csapat az első sorozatban jól tartotta magát /2-2/, azonban a hazaiak gyorsan összeszedték magukat. A vendégek cserékkel próbálták felrázni magukat, de ez sem vezetett eredményre így az állás az egyéni mérkőzések után /12-4/. Az ATTE-nak minden páros mérkőzését hoznia kellett volna a döntetlen eléréséhez. Ez éppen fordítva sikerült, hiszen a Sziget húzta be a párost, így óriási győzelmet aratva úgymond hozta a számára kötelezőt. A végeredmény 20-4!

A Pin Devils BC az óbudai Pearl Harbor bowling centerben találkozott a tavalyi NB1 győztes és feljutó ACAPULCO Bears csapatával!

Az egyéni mérkőzések a vártnál szorosabban alakultak. A friss Szuperligás „medvék” jól tartották magukat, az „ördögök” csak minimális előnyre tettek szert /9-7/. A hazaiaknál a fiúk tolták a szekeret, Dosztály Sacit a folytatásra Bodolai Dorka váltotta. A kőbányaiaknál mindenki hozta a tőle elvárható eredményt.

A páros mérkőzések is rendkívül szorosak voltak és döntetlennel értek véget, mellyel a Pin Devils megtartotta hajszálnyi előnyét.
A hazaiaknál Obholczer Flórián, ifj Bódis György és Rácz Csaba remekül játszott! Az újoncnál pedig kiderült megütik a mércét a Szuperligában is, le a kalappal! A végeredmény 13-11 a PDBC javára!

A Glow BC „B” az első fordulóban „szabadnapos” volt.

2. forduló

A Sziget Flexo-Line csapata hazai pályán az Acapulco Bowling clubban próbálta megszerezi második győzelmét. Az ellenfél a Brunswick FIVEX csapata volt.
Az egyéni mérkőzések elején mindkét csapat visszafogott volt a jó sorozatok terén, de a hazaiaknak így is sikerült előnyre szert tenniük /6-2/. A Sziget játékosa Szabó Tamás az egyéni mérkőzések alatt 4 pontot szerzett ezzel csapata nagy előnnyel várhatta a páros csatákat /11-5/.
A páros mérkőzések alatt a hazaiaknak elég volt egyetlen győzelmet szerezniük a meccs megnyeréséhez, amit nem hagytak az utolsó sorra, döntetlenre hozták a partit az első kanyarban. Az utolsó sorozatban a fehérváriak már csak kozmetikázni tudtak volna a végeredményen, azonban ismét döntetlen született. Ezzel a Sziget második hazai mérkőzésén is begyűjtötte a 3 pontot /15-9/.

A Glow BC „B” Óbudán a Pearl Harborban fogadta az ATTE Bowling – WSC „A” játékosait.

Az egyéni mérkőzések elején az állás hullámvasút szerűen változott /3-1; 1-3; 3-1/. A 4. sorozatban döntetlen állás született, így minimális előnyre tett szert a hazai csapat /9-7/. A Glow játékosa Sass Tamás majdnem tökéletes 299-et gurított az utolsó egyes mérkőzésen!

Ezzel a forduló legjobb eredményét is Ő érte el, mint később kiderült. Gratulálunk Tamás!

A páros meccsek is szoros csatát hoztak. Az első körben döntetlen született /2-2/. Az ATTE csapatának így az utolsó sorozatban mind a két meccsét hoznia kellett volna a győzelemhez, azonban ezt a feladatott nem ők, hanem a hazai csapat abszolválta /4-0/.
Glow BC /15-9/ arányban hozta első Szuperligás mérkőzését az ATTE Bowling – WSC „A” csapata ellen.

A címvédő Sopron BC hazai pályán fogadta a friss Szuperligás Acapulco Bears csapatát.
A bajnokesélyes hazai együttes már egyéni mérkőzések alatt eldöntötte a 3 pont sorsát. Egyedül Matics Emil Tibor tudott pontot szerezni Skobrics Zoltán ellen. 15-1 volt az eredmény az első körök után, így a vendégeknek csak a szépítésben reménykedhettek.
Páros mérkőzések alatt magára talált a vendég együttes, és mindkét alkalommal összejött a döntetlen. A Sopron BC bár a végén kiengedett, így is fölényes győzelmet aratott /19-5/.

A Pin Devils BC a második fordulóban „szabadnapos” volt!

1 hozzászólás - “BOWLING FELNŐTT NEMZETI CSAPATBAJNOKSÁG 2015 SZUPERLIGA 1-2. forduló”

 1. Selmeczi Zoltán:

  március 8th, 2015 at 22:18

  Sziasztok,
  Kérlek, hogy az egyéni eredményeket is tegyétek elérhetővé, ha lesz rá lehetőségetek.
  Üdv,
  Zoli

Válaszolj